“Sophie weet het gewoon goed te verwoorden.”

Gewoon Sophie – in een boomgaard – 70 gasten waarvan 20 kinderen – festivalsfeer: relaxed, hippie-achtig, vakantiegevoel!

“Wij zijn muziekfans en wij wilden een bruiloft in festivalsfeer, lekker ongedwongen: teenslippers, regenlaarzen, veel live muziek en al onze vrienden en hun kinderen. We zijn al twintig jaar samen, begonnen als kalverliefde, dus van nieuwe beloftes was geen sprake: we wilden gewoon onze liefde en het leven vieren.

We zijn allebei nogal verlegen en houden er niet van om in de belangstelling te staan. De ceremonie wilden we vooral niet te formeel, leuk maar niet te lang, en kidsproof. We zochten iemand die bij ons past qua uitstraling en leeftijd, iemand die voor een losse sfeer kan zorgen. Sophie voelde meteen goed.

Onze ceremonie was echt super. Supergeslaagd. Echt heel erg leuk.

Het was echt precies zoals we het wilden, maar dan 10 keer beter.

Van te voren heb je zo’n plaatje in je hoofd, en dat heeft Sophie echt goed weten in te vullen! Ze had ook goeie vragenJ Die zorgden er bij ons voor dat het ging leven; en het hielp ook in overleg met de locatie, dat zij ook beter gingen snappen hoe we het wilden hebben.

Onze gasten waren achteraf alleen maar positief. Ze zeiden dingen als:

  • “Zo anders dan standaard!”
  • “Zo zijn jullie gewoon.”
  • “Het past echt bij jullie.”

Mensen vonden het heerlijk, zo lekker los en ongedwongen. En dat het leuk was om Sophie over ons te horen, op een hele leuke manier: niet zakelijk en strak, wat je gewend bent bij een huwelijksceremonie.

Sophie was heel scherp. Wij waren vergeten (als enige van de hele dag!) de klushamer klaar te leggen voor de bevestiging na de belofte, maar dat had Sophie al opgelost: ze gebruikte stenen van de locatie. We komen daar nog regelmatig, dus dat is leuk, dan denken we “die stenen liggen hier nog ergens.” Ze heeft er een leuke twist aan gegeven.

  • Ginger: “We hadden het gevoel dat je helemaal in ons verhaal zat. Voor mijn gevoel ken je ons nu.”
  • Tom: “Ik vind het echt superknap hoe je je kunt verdiepen in mensen. Het is je werk dat snap ik wel, maar het voelt alsof je mensen al jaren kent. Ik denk dat het komt omdat je een goeie aansluiting weet te vinden.”

Het was zo anders dan bij het stadhuis eerder die week: daar stonden we met acht minuten weer buiten en zeiden we tegen elkaar: “Zó blij dat we hier niet voor gekozen hebben!”. We hadden niks met die mevrouw, het was zo’n ander type.

De prijs was, echt, aller redelijkst. Van te voren was het wel een beetje een drempel maar achteraf, als je ziet hoeveel tijd ze erin heeft gestoken, was het het dubbel en dwars waard. Echt absoluut niet teveel. Ze steekt er heel veel voorbereiding en werk in, dat kost tijd en geld.

We hopen natuurlijk dat Sophie al onze vrienden nog gaat trouwen!  Je ziet heel vaak ceremonies dat je denkt “dat is het nét niet”. Het kan zo veel mooier. De dag valt of staat wel een beetje met de ceremonie. Het was echt super, zo fantastisch geslaagd.”

Tom (36, aannemer) en Ginger (36, meubelstoffeerder) uit Werkhoven, ouders van twee dochters (6 en 2 jaar oud), trouwden op 1 september 2018 in de boomgaard van de landgoedwinkel Landrucci in Werkhoven (UT). Ze hadden een Gewoon Sophie ceremonie zonder wettelijke lading en na de ceremonie en borrel aan de picnictafels aldaar, verplaatste het feest zich naar hun eigen huis en tuin, waar ze een mini festivalterrein hadden gebouwd, inclusief podium voor twee bands, foodtruck, fotomuur en GinTomikbar.

Foto’s: Kristel Egberts

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
welkom@momentvanbetekenis.nl