Ervaringen huwelijk

“Enorm veel complimenten”

Robert (54) en Bettina (51) trouwden in september 2016 in strandtent de Zwaan in Katwijk (Zuid-Holland). Om 19:30 uur begon de staande ceremonie, die maximaal een halfuur mocht duren want er moest knallend gefeest worden! Samen hebben ze zes kinderen, en die waren getuigen en ringdragers.

“Wat hebben wij genoten! Enorm veel complimenten over de ceremonie en over jou. Mede door jouw speech over hoe wij elkaar hebben leren kennen hebben wij een topavond gehad! Daarom uit de grond van ons hart…super bedankt!!”

Robert en Bettina kozen voor de huwelijksceremonie optie ‘Gewoon Sophie’.

“Jij weet nu evenveel van ons verhaal als wijzelf.”

Joris (30, chirurg in opleiding) en Josephine (31, consultant in de zorg) trouwden in juli 2016 in Voorburg, bij Central Park by Ron Blaauw (Zuid-Holland).  Een intieme ceremonie met 40 gasten in de tuin en zij onder het prieeltje. Een greep uit hun ervaringen:

“Sophie is er voor mensen die meer zoeken, diepgang willen.Een leuk iemand met een goed verhaal.Het viel onze gasten vooral op hoe goed Sophie in de materie zat. Een persoonlijk verhaal, en heel mooi verteld. De top voor ons was je hele voorbereiding, het hele voorwerk. Je bereidt je extreem goed voor. Alle gesprekken die we hebben gevoerd, hoe nauwkeurig je dat deed, en hoe diep je op dingen ingaat. Een stamboom tekenen, ons nog ieder apart na bellen om nog meer te horen over hoe we samen zijn gekomen. Dat is zeker jouw kracht.Sophie is meer dan een trouwambtenaar, maar iemand die alles eromheen snapt.Op zijn minst het geld meer dan waard.”

Een belangrijke rol in hun ceremonie speelde het gedicht “Het is wat het is” van Erich Fied.

prieeltje-jj-400px-breed

jj-400px-breed

Joris en Josephine kozen voor de huwelijksceremonie optie ‘Moment van Betekenis’.

“Niet ingestudeerd of saai, maar persoonlijk, spontaan en grappig”

Niels (30, orthopedadoog en IT-er) en Mirthe (30, onderwijskundige) trouwden in juni 2016 in het Boshuys in Best (Noord-Brabant). Een intieme ceremonie in het Buitenhuys aldaar: gasten zaten op leren banken, houten bankjes en hoge barkrukken rond een oude stalen kachel; de muziek werd gespeeld door twee vrienden.

Mirthe en Niels werkten naast met Sophie ook met Merel, weddingplanner. Dit schreef zij:

“Sophie was de trouwambtenaar voor één van mijn bruidsparen. Of ceremoniemaker, zoals zij het zelf zo leuk noemt 😉 Wat is Sophie een leuke meid! Fijn om met iemand te werken die goed meedenkt, het bruidspaar op hun gemak stelt en goed georganiseerd is. Met de wensen van het bruidspaar in haar achterhoofd heeft ze er een geweldige ceremonie van gemaakt. Ze vertelt op een hele natuurlijke manier, waardoor het voelt alsof ze het bruidspaar al jaren kent. Sophie lijkt meer een vriend van de familie, die leuke herinneringen en anekdotes ophaalt. Niet ingestudeerd of saai, maar persoonlijk, spontaan en grappig!”

TrouwerijtjesMerel Becht – weddingplanner – Trouwerijtjes

buitenhuys-400-px

Niels en Mirthe kozen voor de huwelijksceremonie optie ‘Moment van Betekenis’.

Maartje en Harry – huiskamerliefdesviering

Maartje en Harry beloofden voor altijd bij elkaar te blijven in de huiskamer van hun ernstig zieke (schoon) vader.

“Een enorme kwaliteit van Sophie is om tegelijkertijd heel zichtbaar te zijn tijdens haar toespraak over ons en het leiden van de ceremonie, maar ook “onzichtbaar” te zijn op momenten dat het om de liefde binnen onze families ging.

Harry en Maartje vieren hun liefdeAfgelopen juni hebben Harry en ik Sophie zien spreken op het huwelijk van Bart en Bente. Onder de indruk van wat Sophie daar had neergezet begon er een idee te groeien bij mij om de liefde tussen Harry en mij te vieren in bijzijn van beide gezinnen. 

Mijn vader is helaas al jaren ernstig ziek en we weten dat er op niet al te lange termijn een tijd komt dat we afscheid zullen moeten nemen. We wilden daarom juist nú samen met onze gezinnen onze liefde vieren, nú, zolang we nog compleet zijn. 

Met Sophie hebben we in slechts een maand tijd een prachtige en persoonlijke ceremonie kunnen samenstellen die volledig paste bij ons Moment. 

Bij mijn ouders in de woonkamer zijn we allemaal samen gekomen en hebben Harry en ik in die kleine kring beloftes naar elkaar uitgesproken, de liefde gevierd en onze ouders bedankt voor wie ze ons gemaakt hebben.

Ons moment was zeer intiem, mooi, emotioneel en bijzonder. Ook al was Sophie de “vreemdeling” in de groep, het voelde van begin tot eind allemaal goed. Een enorme kwaliteit van Sophie om tegelijkertijd heel zichtbaar te zijn tijdens haar toespraak over ons en het leiden van de ceremonie, maar ook “onzichtbaar” te zijn op momenten dat het om die liefde binnen onze families ging.

Door haar was *H&M 2013* honderd procent passend, perfect en overtrof het al onze verwachtingen!

Dankjewel Sophie!”

Henk, de broer van Harry, over de huiskamerliefdesviering *H&M 2013*

Sophie heeft een goed oog voor de mens en een fijne persoonlijke manier om iedereen bij elkaar te brengen.

Wat is daarop uw antwoord?” Zonder twijfel “JA”! En dat is het antwoord op de vraag of ik Sophie aan kan bevelen aan anderen, nou, van harte! Sophie heeft het ‘Moment van betekenis’ geleid voor Harry en Maartje, en als broer van Harry mocht ik daarbij getuige zijn. Het was een erg mooi moment waarbij Sophie echt aan alles heeft gedacht en zeer veel moeite heeft genomen om alles goed voor te bereiden en om zich in alles te verdiepen om deze dag zo mooi mogelijk te maken. En dat is gelukt. Sophie heeft een goed oog voor de mens en heeft een fijne persoonlijke manier om iedereen bij elkaar te brengen. Een moment om nooit weer te vergeten, bedankt Sophie!

Carla – heeft spijt dat ze Sophie vanwege de kosten niet koos

De ceremonie was echt af geweest, wanneer Sophie die had geleid.  Ik heb er wel van geleerd dat geld op dit soort momenten van betekenis niet de doorslag zou moeten geven.

Wij hebben een bijzondere situatie. Mijn inmiddels man en ik zijn al tien jaar samen en we hebben al twee kinderen. Ik ben van oorsprong katholiek maar hij heeft niets met de kerk. We kozen om het burgerlijk huwelijk in een kerk te laten voltrekken.

Om het persoonlijke karakter van onze ceremonie door te voeren, vond ik Sophie de uitgelezen persoon. Zij was precies degene die wij zochten. Het blijft toch gek dat een ambtenaar van de burgerlijke stand, die je een keer ziet, de belangrijkste woorden tijdens de persoonlijke ceremonie zal uitspreken.

Toch hebben we het niet gedaan en daar heb ik nu spijt van. Waarom is het niet doorgegaan? Eigenlijk vanwege de kosten. De huur van de kerk was fors, de kosten aan de gemeente waren een stuk hoger omdat je trouwt ‘op locatie’, er zijn extra kosten wanneer je een eigen ambtenaar meeneemt. En Sophie wilde natuurlijk ook betaald worden. Om kosten te besparen, kozen we toch voor de lokale ambtenaar.

Aanvankelijk hadden we een positief beeld van de ambtenaar die ons zou trouwen, maar toen bleek dat ze pas in de week van ons huwelijk kwam kennis maken en met weinig vragen genoegen nam, waren we niet meer zo blij. Toen konden we echter niet meer terug! 

De ceremonie was mooi en de ambtenaar deed haar best, maar het bleef knagen: de ceremonie was echt af geweest, wanneer Sophie die had geleid. Helaas is dat achteraf en kan dat niet meer worden teruggedraaid. Ik heb er wel van geleerd dat geld op dit soort momenten van betekenis niet de doorslag zou moeten geven…

Laurens – gast bij de huwelijksceremonie van Bente en Bart

Sophie hanteerde een bijzonder goede balans tussen humor en een officieel karakter in combinatie met veel persoonlijke verhalen en anekdotes.

Sophie spreekt bij Bente en Bart onder een boom in een park in Amsterdam

foto SjoerdBooij.nl

Iedere trouwerij heeft uiteraard zijn eigen karakter. Het is in mijn ogen belangrijk dat deze dag past bij de bruid en bruidegom. Je wil ze als het ware erin herkennen. Ik heb al veel trouwerijen meegemaakt en mij valt op dat voornamelijk het ceremoniële gedeelte van de dag daarin een enorm belangrijk aandeel kan hebben.

Ik was aanwezig bij de trouwerij van onze goede vrienden Bart en Bente. Ik was enorm gecharmeerd van de ceremonie en vond dat er een bijzonder goede balans was tussen humor en een officieel karakter in combinatie met veel persoonlijke verhalen en anekdotes. Daarnaast was de setting en alles eromheen precies zo als Bart en Bente het wilden

Sophie Looijestijn, die dit samen met het kersverse echtpaar tot in de puntjes had voorbereid (inclusief vertaling voor de Engelstaligen onder ons) deed dit bijzonder professioneel en kon op grote bewondering rekenen van de vrienden, familie en natuurlijk Bart en Bente zelf. Dank voor je bijdrage voor deze onvergetelijke dag!

Bente en Bart – bruidspaar over het voorbereidingtraject

Foto van een persoonlijke huwelijksceremonie onder een boom in Amsterdam

Foto Sjoerd Booij

We kijken ontzettend uit naar onze persoonlijke, intieme en humorvolle ceremonie!

Samen met Sophie denken we na over woorden, opbouw, muziek en rituelen om zo te komen tot iets wat echt bij ons en wat we willen ‘zeggen’ past.

Ze luistert naar ons met aandacht, draagt ideeën aan en stelt ons vragen die ons helpen bepalen wat we nu echt willen.

In de periode van het organiseren heb je in ieder geval aan tafel bij Sophie een moment van rust, waar je samen nadenkt en werkt aan het vormgeven van waar het op die dag om gaat, namelijk het op jouw manier invullen van je op maat gemaakte ceremonie. Alles mag.

In het geregel van de hele bruiloft is het fijn om in ieder geval van dit onderdeel het volste vertrouwen te hebben dat het helemaal goed komt. We kijken ontzettend uit naar onze persoonlijke, intieme en humorvolle ceremonie!

Catrien en Ferry – bruidspaar hield een After Wedding Party

Bij hun After Wedding Diner Party, negen maanden nadat ze in het geheim getrouwd waren, hield Sophie een ‘momentje’ aan het begin van hun strandfeest.

Sophie hebben wij ervaren als professioneel en zeer begaan. Ze heeft duidelijk weten te verwoorden wat onze wensen waren. Ze heeft haar eigen stijl en schroomt niet om een vleugje humor erbij te doen, zonder het doel uit het oog te verliezen. We zijn erg blij geweest met haar bijdrage aan onze onvergetelijke dag!

Sophie spreekt aan het begin van de After Wedding Diner Party van Catrien en Ferry

Pauline en Merijn – 2 geloven op 1 kussen – huwelijksceremonie in de boomgaard

Pauline en Merijn hebben heel verschillende levensbeschouwelijke achtergronden. Ze wilden trouwen met diepgang maar niet in een kerk. Het werd een open lucht viering in een boomgaard op de ouderlijke boerderij.

We zouden Sophie willen aanbevelen op basis van haar grondige voorbereiding, haar ontwapenende en levendige spreekstijl en haar meelevendheid.

Pauline en Merijn beloven bij elkaar te blijven tijdens hun huwelijksviering in de open lucht

Wat we heel fijn vonden, waren de goede voorbereiding, de voorgesprekken, de brieven (met duidelijke instructies/opdracht) die we van tevoren hebben geschreven en samen hebben doorgesproken. Ook hebben we de viering in haar definitieve vorm een keer helemaal doorgenomen op locatie. Dat maakte onder andere dat we de viering een stukje meer zelf kon beleven, omdat niet alles nieuw en onbekend/onwennig was.

Sophie is een geboren sprekerstalent: ze spreekt vlot, vrolijk en ontwapenend. Ook pakt ze de viering professioneel aan: zij en mede ceremoniespreker Marie-Heleen hadden een duidelijke leidende rol in de viering en verbeeldden dat onder andere doordat dat ze een zwart jurkje hadden aangetrokken.

Wat we heel mooi vonden, was de zegen, waarin Sophie refereerde aan de tekst van de gedichten die we zelf hadden gekozen. Ze wenste ons toe dat we samen oud zouden worden onder onze appelboom. Dat was heel bijzonder.

Pauline en Merijn trouwden in een boomgaard

Zowel onze protestantse, katholieke als atheïstische vrienden en familie vonden het een heel bijzondere viering en waren er erg enthousiast over.

Dus we zouden Sophie willen aanbevelen op basis van haar grondige voorbereiding, haar ontwapenende en levendige spreekstijl en haar meelevendheid.

Download ook mijn andere boek - gratis!

Het geheim van trouwen zonder gedoe: een zorgeloze bruiloft in drie stappen een handig miniboek met concrete doe-opdrachten voor iedereen die wil trouwen maar opziet tegen wat daarbij komt kijken.

 

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
welkom@momentvanbetekenis.nl