Ervaringen overlijden

In juli 2016 was Sophie spreker bij een buitenuitvaartceremonie in de Noordwijkse duinen.

Zoveel mensen beweren warm en persoonlijk te zijn

Hans de Kiewit, ovenist, hoort dagelijks afscheidsceremonies door de intercom en ontmoet talloze mensen in de uitvaart:

Nou als je dan zoveel mensen hoort over persoonlijk en warm, en daar zie je niks van terug. En dan Sophie…! Dan weet je het wel.

Margreet, 57, stierf na twee jaar strijd aan lymfeklierkanker. Samen met de nabestaanden van Margreet ontwierp Sophie de uitvaartceremonie. Ook hielp ze enkelen met hun toespraak, en op de dag zelf was ze ceremoniespreker.

Bij deze uitvaart werkte ze samen met Wouter de Jonge van Attendo Uitvaartzorg.

Een overweldigende ceremonie

Han, man van Margreet:

Naast verdriet blijft de overweldigende ceremonie dag en nacht door mijn hoofd gaan. We hebben direct en indirect zeer veel, en zeer lovende, reacties gehad op de ceremonie. Ik weet niet goed met welke woorden ik mijn waardering voor jullie moet uitdrukken, het is veel meer dan “dank je wel”. Wees heel trots op jezelf !

Milan is bij de geboorte overleden. Bij het eerste kerstfeest daarna nam Sophie kort het woord voor de familie.

Het deed ons goed

Jorien, moeder van Milan:

Tijdens de eerste kerstviering na het overlijden van ons zoontje Milan, heeft Sophie op een bijzondere manier gesproken over de zware periode na het overlijden van Milan. Het deed ons goed om te kunnen luisteren naar de mooie en lieve woorden van Sophie. En stil te kunnen staan bij het gemis van onze lieve kleine Milan…

De juiste woorden

Anja, oma van Milan:

Warm en betrokken sprak Sophie ons de juiste woorden toe. Wij luisterden stil en ontroerd.

Onno, 58, stierf aan een hartstilstand tijdens het hardlopen. Bij zijn afscheidsceremonie vatte Sophie voor de Duitse gasten de toespraken nog eens samen.

Knap hoe ze de spreker centraal bleef stellen

Martine, vrouw van Onno:

Sophie heeft tijdens de afscheidsceremonie voor mijn man de toespraken vertaald voor de buitenlandse gasten. De invoelende wijze waarop zij dit deed was bijzonder. Knap was dat zij door haar woordkeus de sprekers centraal bleef stellen.

Een rots van rust in een zee van emoties

Hans, neef van Onno:

Er waren vijf sprekers en tussendoor was Sophie steeds aan het woord: een terugkerend moment van rust tussen emotionele speeches. Dat was telkens zeer welkom omdat je als toehoorder ook rust nodig hebt om te verwerken wat er gezegd is. Zij was de continue factor in de afscheidsdienst en dat maakte van de losse elementen een geheel. Het was knap hoe zij na elke toespraak de verschillende familieleden en hun benaderingen treffend kon weergeven in het Duits.

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
welkom@momentvanbetekenis.nl