Ervaringen hulp bij toespraak

“Sophie loodste mij doortastend door dit omvangrijke traject.”

Sophie hielp bij het schrijven van een speech ter gelegenheid van een pensioneringsborrel. Hieronder de ervaring van deze spreekster!

“Toen ik een speech wilde voorbereiden voor mijn pensioneringsborrel, stuitte ik op de website van Sophie. Hier leek ik met mijn vragen terecht te kunnen: wat ga ik dan zeggen? Hoe breng ik dat op een pakkende manier? En bovenal: heb ik eigenlijk wel iets te melden? Ik liep tegen een barrière op die verder ging dan alleen de speech. Het ging om het innemen van ruimte, jezelf centraal stellen en impact hebben.
 
Sophie loodste mij doortastend door dit omvangrijke traject. In een telefoongesprek van een uur werd de boodschap van mijn speech duidelijk en ontstond er een geraamte. Dit gaf mij genoeg zelfvertrouwen om door te gaan.
 
Toen ik de eerste versie had geschreven, bleek die te veel informatie te bevatten en te weinig ruimte voor een gevoelsuiting of een grap. Sophie heeft de tekst bewerkt en het werd mij duidelijk hoe een gesproken tekst aangenaam wordt om naar te luisteren. Je weet het eigenlijk wel, maar soms is het nodig dat iemand je op je blinde vlekken wijst.
 
Uiteindelijk werd de tekst zo’n stevige basis dat ik er mee kon spelen. Elke schrijfronde dook ik dieper in mijn eigen verhaal en ik kon ook actuele situaties die zich voordeden in de speech verwerken. Zelfs ter plekke.
 
De kracht van deze samenwerking met Sophie lag wat mij betreft in de balans tussen vol begrip zijn voor de inhoud (alles is oké) en streng zijn op de uitvoering. En dat was precies wat ik nodig had.
 
Ik kijk dan ook dankbaar terug op deze privécursus in performance en ik weet zeker dat ik, als de gelegenheid zich voordoet, het woord opnieuw durf te nemen.”
 
 

“Je zei niet alleen wat niet lekker liep maar gaf me ook suggesties.”

Assia Kraan - Mamadans

Assia Kraan – Mamadans

Sophie hielp Assia Kraan (37, zwangerschapsdocente bij Mamadans) met het opstellen van haar 60 seconden pitch bij een ondernemersnetwerkbijeenkomst.

Ik ben erg blij met je complimenten, dat geeft me vertrouwen
en met het aanwijzen waar het nog niet lekker loopt, dat geeft me richting
en met je suggesties, want meestal laten adviseurs het daarbij. Maar dan blijf ik zwemmen en kom moeilijk met een beter alternatief (anders had ik dat natuurlijk al op papier kunnen krijgen)
en met de vrijheid die je laat om mijn eigen keuzes en variant te bepalen, dat geeft me het gevoel van vrijheid en zelfverantwoordelijkheid.

Chiara

wilde iets doen bij het trouwfeest van haar zusje. Ik hielp haar bedenken wat te doen en reviewde de tekst die ze schreef. Dit mailde ze mij achteraf:

  • Inhoud is af!!! Dit is zo leuk!!! Jij bent echt goed!
  • You rock!! Dit is echt jouw gift aan de wereld.
  • Speech en filmpje waren MEGASUCCES! Er kwamen heel veel mensen naar me toe. Ze waren geraakt en hadden ook veel gelachen. Heel erg bedankt dat je mij het lef hebt gegeven!
  • Wat jij doet is nieuw en innovatief, dus men moet eerst wennen aan het idee. Ik wist niet beter dan dat je op een bruiloft taart eet en that’s it. Ik hoorde na afloop van heel veel mensen dat ze mijn moment heel bijzonder vonden. Ja, 15 minuten heeft impact!

Winny en Arnoud

gaven een feest voor hun 25 jarig huwelijk. Ze wilden hun borrel een beetje diepgang geven door te openen met een toast. Ik hielp ze bedenken wat daarbij te zeggen. Dit schreven ze achteraf:

“We wilden wat speciaals doen ons vijfentwintigjarig huwelijksfeest, maar wisten eigenlijk niet precies hoe we dit het beste aan konden pakken. Na een praatsessie van 1 ½ uur met Sophie kwamen we tot een aankleding van het feest die goed bij ons paste en waar we zelf nooit zo goed op uitgekomen waren. Aan het begin van het feest hebben we aan de gasten verteld wat vijfentwintig jaar getrouwd zijn voor ons betekent en welke grote rol onze dochter daarbij speelt. Daarnaast heeft de echtgenoot zijn vrouw gevraagd of zij het ook de komende vijfentwintig jaar met hem wil doorbrengen. Deze aankleding aan het begin van het feest heeft het geheel de diepgang gegeven die wij graag wilden hebben. We zijn ervan overtuigd dat het zonder de samen met Sophie bedachte opzet slechts om een borrel zou gaan en niet om het moment van bezinning, dat we graag aan het geheel wilden geven. Voor een bijzonder familiefeest willen we Sophie dan ook van harte aanbevelen.

Wally

wilde jaar man man verrassen met een toespraakje bij het vieren van hun dertig jarig huwelijk. Ik hielp haar met het schrijven van de toespraak. Zo omschrijft ze mijn hulp:

“Ik las een stuk in de krant over Moment van Betekenis. Dat sprak mij zeer aan. Omdat wij 1 juli ons parelmoer huwelijksfeest wilden vieren en wij dit met onze dierbaren wilden doen, wilde ik iets bijzonders eraan toevoegen voor mijn man. Met hulp van Sophie heb ik een aantal dingen op papier gezet. Het is precies zo geworden zoals ik mij heb voorgesteld. Ik heb het goed kunnen verwoorden.Iedereen was er onder de indruk van, vooral mijn man. Het gaf zeker een toegevoegde waarde aan ons feestje. Ik kan het iedereen aanraden die een bijzondere touche wil toevoegen aan een feest. Voor ons was dit bijzonder, dank je wel Sophie voor je hulp.”

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
welkom@momentvanbetekenis.nl