“Hoe kóm je aan zo iemand?”

Moment van Betekenis – stijlvol en romantisch – tweede huwelijk – 65+ – intiem, ontspannen – gevoeligheden – woorden met zorg gekozen – prachtig

“Omdat wij niet in een kerk trouwen waren we bang dat de wettelijke ceremonie van korte duur zou zijn. Dat zou voor zo’n dag tekort doen aan het feit dat wij samen met onze dierbaren willen uitspreken dat wij bij elkaar willen blijven en daarom gaan trouwen. Daarom zochten wij iemand die op een ontspannen wijze over ons kon vertellen en ons in de echt verbinden alsof die ons al jaren kent. Daarnaast was het voor ons belangrijk dat er goed omgesprongen zou worden met mogelijke emoties in de familie omdat we allebei al eerder getrouwd zijn geweest.

‘Dat komt goed’ dacht ik (Rein) meteen bij het bezoeken van de website. ‘Deze moeten we hebben.’ En dat klopte. De ceremonie zoals we die samen met Sophie gemaakt hebben, was precies zoals we wilden. Het voelde heel goed.

Van onze gasten hebben we uitsluitend en van íeder stel positieve reacties gekregen:

  • ‘Waar heb je haar opgeduikeld?’
  • ‘Hoe kóm je aan zo iemand?’
  • ‘Soms heb je wel eens dat je weg kunt dromen in je eigen wereldje, omdat je denkt ‘dit is niet voor mij’. Hier was dat geen moment!’

Van begin tot einde heeft Sophie iedereen zijn volle aandacht weten vast te houden. Dat hoorden we van iedereen. En op de foto’s kun je de emoties zien op de gezichten.

Toen Sophie ons aan het einde als echtpaar voorstelde en van Emmy eerst haar meisjesnaam zei en toen pas haar getrouwde naam, dachten meerdere mensen ‘Hèhè, nu maakt ze toch een foutje.’ Tot die tijd hadden ze haar namelijk nergens op kunnen betrappen. Maar ook hier klopte wat Sophie zei, alleen is het modern voor onze generatie.

We vinden echt dat Sophie heel sterk formuleert.

Er waren meerdere gevoeligheden. Het moment dat we stilstonden bij onze dierbaren die er niet meer zijn bijvoorbeeld, en hoe ze dat verwoordde: een heel krachtig moment. We hebben dat weliswaar samen gedaan: samen gezocht naar de juiste formulering, maar Sophie heeft de aanzet gegeven en het ook uiteindelijk gezegd. Dat is haar kracht.

Dat samen nadenken over de juiste woorden was een fijne bijkomstigheid: een soort verwerking van het verleden in voorbereiding op deze stap.

Om dit werk goed te doen heb je een aantal vaardigheden nodig, het lijkt alsof Sophie die van nature heeft. Ze komt heel rustig over, vol vertrouwen, en straalt dat uit. Ze is niet zo formeel, heel ontspannen, en dat geeft een rustig gevoel. ‘Daar staat echt iemand’ denk je dan.

Na het samen proosten vertrok Sophie maar dat voelde heel gek. Door de soort voorbereiding voelt het alsof ze gewoon bij ons hoort.

De prijs was goed. Wij hadden het er voor over dat het op deze fijne manier is gegaan.

We bevelen Sophie in principe bij iedereen aan, maar zeker bij bijzondere, ingewikkelde/emotionele situaties.”

Emmy (67, gepensioneerd artsassistente) en Rein (65, gepensioneerd bankdirecteur) trouwden op 6 juli 2018 in Kasteel Engelenbrug in Brummen (GLD). Ze hadden een Moment van Betekenis ceremonie zonder wettelijke lading; eerder die ochtend hadden ze op het stadhuis hun geregistreerd partnerschap om laten zetten in een huwelijk.

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
welkom@momentvanbetekenis.nl