intieme, relaxte ceremonie met veel rituele handelingen

Moment van Bezinning – Noordwijk Binnen – bloemenkas – 55 gasten – informeel, romantisch, kleinschalig.

“We wilden graag een persoonlijke ceremonie met ruimte voor eigen inbreng, die uitstraalt hoe wij in het leven staan. Hier paste een professionele spreker beter, met een verhaal dat verder gaat dan het ‘standaard’ hoe wij elkaar hebben leren kennen. Ook vonden we de aanloop belangrijk, het voorbereidingsproces: goed nadenken waarom we met elkaar willen trouwen en wat deze stap voor ons betekent.

De prijs was in eerste instantie een hobbel, we moesten er echt over nadenken. Maar we dachten wel: áls we zoveel geld aan de ceremonie gaan uitgeven, dan zien we Sophie dit heel goed doen. Meteen bij het klikgesprek viel ons namelijk al op dat ze enerzijds heel strak de leiding heeft over het proces (een directieve, beetje ‘rode’ communicatiestijl), maar anderzijds heel creatief is, extravert, spontaan en open. Ze was vanaf het begin een echte verteller. Een mooie combinatie, dat directieve en creatieve: we vonden het prettig, en goed werken. En achteraf hebben we zeker niet het gevoel dat we teveel betaald hebben.

We zijn heel blij met onze bruiloft en de ceremonie. Alles ging naar wens, al onze beslissingen voelden goed. Het was allemaal heel relaxed.

“Van onze gasten hebben we alleen maar positieve reacties gekregen.”

De gesproken woorden zijn ons minder bijgebleven dan de handelingen. Die beelden blijven hangen: het aansteken van de huwelijkskaars, de ringwarming, onze vrienden die daar stonden en ons toespraken. Dat zijn heel mooie herinneringen, om nooit te vergeten.

Sabine: de allergrootste TOP vond ik het hele voorbereidingsproces. Dat was echt heel waardevol. Het was zo leuk, al die vragen, aan het denken gezet worden: waarom vinden we elkaar leuk? Tja hoe sta ik eigenlijk in het leven? Waar ben ik destijds voor gevallen? Waarom zijn we eigenlijk een goed stel? Je wordt verplicht om dat te verwoorden, en dat vond ik echt de allergrootste toegevoegde waarde. Ik vond het zelfs zo leuk dat voor mij de ceremonie bij wijze van spreken niet nodig was geweest! De ceremonie was de kers op de taart en maakte het af.

Herman: Voor mij was de grootste TOP de persoonlijke band die je met elkaar aangaat. We hebben elkaar voor de bruiloft vier keer uitgebreid gezien en daarom kom je echt tot persoonlijke uitwisselingen. Je krijgt goed een idee, wie is Sophie en hoe is het om met haar te werken? Andersom kwam Sophie genoeg te weten om een heel goed en persoonlijk verhaal over ons te vertellen.

We zouden Sophie aanbevelen aan mensen die de ceremonie een belangrijk onderdeel van de dag vinden en daar een stuk van zichzelf in willen laten zien, en die het waardevol vinden om voor het trouwen na te denken over de betekenis van die stap.”

Herman van Walree (29 jaar, technisch procesmanager) en Sabine Mooy (28, productie-ingenieur) woonden in Leiden en trouwden op 7 september 2018 met een Moment van Bezinning ceremonie inclusief wettelijke huwelijksvoltrekking.

 

Foto’s Marcel Kolenbrander – www.trouwfotograaf.com

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
welkom@momentvanbetekenis.nl