Wil je een echt persoonlijke afscheidsceremonie?

Een dierbare is of gaat dood, of je bent je eigen uitvaart aan het voorbereiden?

Je wil een mooie afscheidsceremonie: persoonlijk, warm, dat het verhaal klopt. Niemand van de familie is geschikt om de boel aan elkaar te praten, en/of iedereen is veel te emotioneel. De begrafenisondernemer is goed in het organiseren van de praktische zaken, maar voor de ceremonie wil je meer dan namen aangekondigd krijgen in een aaneenrijging van speech-muziek-speech-muziek. Een kerkelijke dienst is ook niet wat je zoekt. Misschien zijn er wel bijzondere omstandigheden, waardoor de juiste formulering extranauw luistert.

Ik ben Sophie Looijestijn en mijn beroep is momenten van betekenis vormgeven.

Samen kunnen we een afscheidsceremonie op maat maken: kort na het overlijden bij de uitvaart, of jaren later als herdenking.  Ik ben van de plechtigheid, van het ritueel, de ceremonie/bijeenkomst. Niet van het geregel eromheen. Naast Sophie is er ook een uitvaartondernemer nodig!

Zo’n moment komt nooit meer terug, er kan zoveel moois en betekenisvols gezegd worden maar als dat niet goed, niet compleet of zelfs verkeerd gebeurt (als er incorrecte dingen gezegd worden of het accent ligt verkeerd waardoor degene om wie het gaat niet herkend wordt) dan is dat een onherstelbaar gemiste kans. Dat vind ik ongelooflijk zonde.

1
2
Boukje Canaan- uitvaartboek-3410
sophie
2-2
ontvangst-03
Boukje Canaan- uitvaartboek-3191

fotografie:Boukje Canaan

Samen kunnen we een afscheidsceremonie op maat maken: kort na het overlijden bij de uitvaart, of jaren later als herdenking.  Ik ben van de plechtigheid, van het ritueel, de ceremonie/bijeenkomst. Niet van het uitvaartgeregel eromheen. 

In de voorbereiding krijg je al mijn aandacht en stel ik mijn hele gevoeligheid als mens open. Ik ben er voor jullie en voor jullie verhaal. Ik zet mijn oren en ogen wagenwijd open en stel heel veel vragen – daar moet je wel tegen kunnen.

Ik heb al veel ceremonies en rituelen ontworpen en al mijn ervaring (wat werkt wel, wat werkt niet, wat is waarvoor nodig) stel ik tot jullie beschikking.

Zo heb ik wel eens aan het einde van een uitvaart amaryllisbollen staan uitdelen, ter nagedachtenis van de overledene die zo van bloemen hield, en als fysiek teken dat het leven toch verder gaat. Een onverwacht maar prachtige bijvangst was dat de nabestaanden van alle kanten berichten kregen toen de bollen gingen bloeien: na 6 weken, precies toen de rouw en het gemis op een dieptepunt waren en normaal de aandacht van de omgeving verslapt. 

Ik kan nog veel meer vertellen maar de belangrijkste vraag is eigenlijk: spreekt het je aan? Neem dan contact met me op. Ook voor hulp bij het schrijven van een afscheidstoespraak, of als je alleen van gedachten wilt wisselen in de oriënterende fase, ben je welkom.

Wil je een echt persoonlijke afscheidsceremonie? Woorden die over de overledene gaan en in de voorbereiding iemand die naar je luistert? 

Ik help graag met veel aandacht jullie afscheid vorm te geven.

Bel me zo snel mogelijk op 071-833 0008 of vul hieronder vrijblijvend je gegevens in om een belverzoek of ontmoeting te plannen:

 

Peter was vorig jaar in de Kloosterkerk in Den Haag aanwezig bij de uitvaart van Stef. Stef was jong gestorven, het was een grote uitvaart, 650 aanwezigen. Een jaar later zegt Peter:

– Ik weet niet of jij dat weet Sophie, maar je bent een echte storyteller. Ik weet sommige dingen die jij verteld hebt nog letterlijk, gewoon omdat jij dat zo beeldend vertelde.

 

– Wat jij daar hebt gedaan vond ik heel indrukwekkend. Je hebt interactie gebruikt – dat had ik nog nooit gezien bij een uitvaart – en dat met zo’n grote groep. Vaak wordt het een rommeltje, maar zoals jij het organiseerde, no nonsense, het ging vanzelf. En het had tot gevolg dat mijn buurman en ik, totale onbekenden, met tranen in onze ogen een verhaal over Stef uitwisselden. Dat vind ik inspirerend.

 

– Hoe je dat deed, het totaalplaatje – het is heel lastig om zo’n hele volle kerk te raken – ik vond het knap. Daar moet je gewoon guts voor hebben!”
Peter

Sophie in 1 minuut

Niet beschikbaar

Wil je dat ik jullie bel?