Mijn tip voordat het te laat is

Beste lezer,

Heb je dat ook weleens, een onverwacht mooi gesprek met een portier, taxichauffeur of schoonmaker?

Ik had dat laatst. De portier vertelde dat ja, zijn zomervakantie lekker was, maar dat bij terugkomst twee familieleden onverwacht overleden waren en een derde verlamd geraakt. Heftig! Maar zijn conclusie was: “Sophie, weet je, je moet echt genieten. Genieten van de kleine dingen, want het leven kan zomaar voorbij zijn.”

Uit mijn hart gegrepen natuurlijk, en dat gesprekje inspireerde mij voor deze tip. Ik hoop dat je hem vandaag nog in de praktijk brengt.

Groet! Sophie - 100px

 

********************

Mijn gouden tip voordat het te laat is

Je kent het wel uit Hollywoodfilms, en misschien ook wel uit je eigen leven: soms gebeurt er iets heel naars en staat je wereld op zijn kop. Dan realiseer je je dat je liever nog …dat en dat… had gedaan/gezegd, maar dat het nu te laat is. Dat de kans voor altijd voorbij is.

Dat is k*.

Toen ik 21 was, heeft iemand wiens moeder handlezeres was (ja ja), terwijl we op de trein stonden te wachten naar een gala, vastgesteld dat de levenslijn op mijn hand kort is.

Nou zou ik mezelf niet als super zweverig beschrijven (wel een beetje hoor) en ik kijk ook niet elke ochtend in mijn glazen bol, maar die uitspraak ben ik nooit vergeten. Ik ben toen acuut maximaal studiefinanciering gaan bijlenen (of dát nou handig was…), maar het heeft er ook toe bijgedragen dat één van mijn stokpaardjes nu is: Leef vandaag alsof het je laatste dag is. En zorg dat, als je morgen doodgaat en terugblikt, je blij bent met wat je ziet.

Klinkt een beetje dramatisch misschien, maar goed, ik ben er wel heel zorgvuldig van gaan leven. De tip van vandaag past in deze lijn.

De tip is: zeg het!

Zeg het, voordat het te laat is:

  • Zeg tegen je vrouw dat je van haar houdt.
  • Zeg tegen je kind dat je trots bent.
  • Zeg tegen je collega dat dat vriendelijke praatje bij de koffieautomaat jouw chagrijnige ochtend elke keer goedmaakt.
  • Vertel de portier, dat dat gesprekje je dierbaar was.

Zeg het, voordat jij of die ander er ineens niet meer is en je spijt hebt.

Dus: ben je blij met iemand?

Pak een pen en stuur een kaartje. Tik een mailtje of een whatsappje. Pak de telefoon en vertel het die persoon. Of loop erop af als die persoon nu in je buurt is.

Nu. Vandaag. Niet uitstellen. Want je weet niet zeker of je morgenochtend wakker wordt.

Beetje zwaar geformuleerd misschien zo, maar ach: iemand vertellen dat je blij met hem/haar bent, kan sowieso nooit kwaad, toch?

Meer lezen over mijn stokpaardje ‘Genieten van het kleine geluk?’

Lees:

Reageren?

Mail me of plaats je reactie hieronder.

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
welkom@momentvanbetekenis.nl