"Niet zoetsappig maar stoer én liefdevol"

Gewoon Sophie – industriële setting met bloemen gestyled – binnen – 50 gasten – input verzameld bij vrienden en familie – scherp, eerlijk, ontspannen 

“We wilden een relaxede ceremonie met humor, net als wij no nonsense, niet Instagram Picture Perfect maar wel netjes en zorgvuldig vormgegeven. We zochten iemand die goed ongedwongen kon praten en een niet cliché huwelijksceremonie voor ons kon maken.

Een collega van Ruben raadde Sophie aan, maar (ik) Nienke vond de bedrijfsnaam ‘Moment van Betekenis’ een beetje zwaar/zweverig overkomen. Omdat die collega zo enthousiast was, hebben we toch een klikgesprek gevoerd met Sophie en we zijn blij dat we hebben doorgezet. Binnen vijf minuten had ze die zweverige indruk helemaal weggenomen. Zo’n spontane, leuke en intelligente vrouw! Er was meteen een klik. We voelden ons erg comfortabel en de persoonlijke onderwerpen (scheiding ouders etc.) kwamen meteen op tafel. We hebben daarna nog een gesprek gevoerd met een andere ambtenaar maar die kon niet aan Sophie tippen dus toen was het helemaal duidelijk.

Als we terugkijken op onze dag is er echt niks dat we anders hadden gewild. De ceremonie duurde vijf kwartier, langer dan verwacht, maar het voelde geen moment lang aan. We hadden Sophie gezegd dat de humor een scherp randje mocht hebben en dat heeft ze goed ingevuld. Ze maakte soms een grap door juist iets níet te zeggen. Met zijn drieën hadden we van te voren vragen over ons bedacht en aan onze vrienden en familie voorgelegd, voor een extra dimensie in onze ceremonie. Dat pakte heel leuk uit want daardoor was de zaal erg betrokken bij Sophie haar verhaal. Sophie heeft perfect aangevoeld hoe ze de input van een van onze vrienden moest verwoorden tijdens de ceremonie. Vanwege de emotionele lading heeft ze zijn prachtige woorden niet direct gedeeld maar hebben wij die later met een traan kunnen lezen. Perfect!

“Sophie heeft goed gebruik gemaakt van de input van de familie/vrienden.”

We hebben veel complimenten over Sophie gekregen:

  • “Sterk verhaal”
  • “Leuk dat ze rondliep”
  • “Alsof ze al jaren een vriendin van jullie was en al jullie momenten zelf had meegemaakt.”
  • “Goed gebruik gemaakt van de input van de familie/vrienden.”

Zelf vonden we het erg prettig dat ze, als ze het even niet meer wist, niet zomaar wat ging zeggen om de tijd te rekken, maar zei ‘oh nee wacht, ik moet even terug naar mijn blaadje’. Sterk als je zo’n ‘schoonheidsfoutje’ toegeeft. Ook het feit dat we achteraf een evaluatieformulier kregen, bewijst dat Sophie zelfkritisch is.

Wat ons opviel aan Sophie is dat ze het voor elkaar kreeg om in gesprek 1 al binnen een half uur binnen te stappen in ons leven. En we vonden het nog goed ook. Je kan alles tegen Sophie zeggen. Bij de tweede ontmoeting weet je al niet meer hoe je moet begroeten. Zoenen met iemand die je pas net kent? En nog zakelijk ook! Of gewoon een hand? Ze lijkt zo dichtbij ons te staan dat de eerste optie lijkt te kloppen.

Het is moeilijk een bedrag te hangen aan zoiets persoonlijks. Als we kijken naar de uren die Sophie erin heeft gestopt denken we dat ze het meer dan waard is. Als we kijken naar hoe mooi de ceremonie was (perfect) dan kunnen we daar geen bedrag aan hangen. Wij zijn tevreden met het bedrag dat we betaald hebben en vinden zeker niet dat het minder moet zijn.

We zouden Sophie aanbevelen aan iedereen die gaat trouwen – haar portfolio geeft aan hoe divers haar doelgroep is – maar ook als je voor andere momenten een goede “verteller” nodig hebt.

Iedereen zou zo blij moeten zijn als Sophie tijdens zijn of haar werk! Of ze het daadwerkelijk is…. dat weet alleen zij, maar haar enthousiasme is ongekend.

Ruben (28, arts) en Nienke (28, PR en marketing) uit Rijswijk, trouwden op 14 september 2018 bij Scheltema in Leiden. Ze hadden een Gewoon Sophie ceremonie met enkele maatgemaakte extra’s, inclusief wettelijke huwelijksvoltrekking.

Foto: www.eppel.nl

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
welkom@momentvanbetekenis.nl