"Onze gasten hadden zoiets nog nooit meegemaakt"

Moment van Bezinning – Central Park Voorburg – in het gras bij een wit prieel – 50 gasten – precies kloppend – warm en stijlvol – een bepaalde diepgang gecombineerd met een losse, humorvolle sfeer

“We wilden graag een bijzondere, niet standaard ceremonie. We zochten iemand die ons niet alleen wettelijk kon trouwen maar wat meer diepgang kon bieden. Het is voor ons beide het tweede huwelijk en we hebben allebei grote kinderen, we dragen al wat bagage bij ons.

De website van Sophie sprak ons aan en het klikgesprek met haar voelde meteen goed. We hadden eerder een verkennende mailwisseling gehad met een BN’er als trouwambtenaar; daaruit bleek snel dat de ceremonie helemaal niet over ons zou gaan! Echt top was dat we bij Sophie meteen voelden: ‘Hee, het gaat over ons! En het mag ook over ons gaan, want het is onze bruiloft.’

De combinatie van humor en diepgang met een spirituele touch sprak ons aan. We hebben beide een christelijke opvoeding gehad. Die hebben we losgelaten maar we wilden toch graag aandacht voor ‘iets meer’. Sophie droeg ideeën aan die we zelf niet hadden kunnen bedenken. In de ceremonie kwam deze dimensie onder andere terug in aandacht voor mijn (Ed’s) overleden vader, de ringwens van onze gasten en een uitgebreide toelichting op de tekst van het lied van Trijntje Oosterhuis ‘Ken je Mij’, dat gebaseerd is op Psalm 139.

Onze ceremonie kon gelukkig buiten plaatsvinden, in de tuin van Central Park by Ron Blaauw in Voorburg: in het gras, met witte stoeltjes en bij een wit prieel. Een idyllisch plaatje. Een van onze gasten zei zelfs ‘Het lijkt wel Amerika!’.

De speech van Sophie bracht alle aspecten die we hadden besproken samen. Naast Sophie begeleide zangeres Esther van Es met haar gitarist onze ceremonie met live gezongen liederen. Het was zo mooi! Sophie en Esther hebben onze ceremonie helemaal kloppend gemaakt. Sophie had ons al gewaarschuwd, maar de emoties kwamen inderdaad nog intenser binnen dan we hadden verwacht.

Onze gasten, die elkaar van te voren niet allemaal als onze intimi kenden, voelden zich daar onderdeel van één grote familie. Achteraf was iedereen helemaal ‘flabbergasted’ van onze ceremonie, ze hadden zoiets nog nooit meegemaakt! En mijn moeder (zegt Ed) zei: ‘Zo heb je helemaal geen dominee nodig! Ik heb de dominee geen moment gemist.’

“Achteraf was iedereen helemaal ‘flabbergasted’ van onze ceremonie, ze hadden zoiets nog nooit meegemaakt!”

Top aan Sophie haar manier van werken vonden we dat ze niet alleen onze input aannam en zei ‘ik maak daar wel wat moois van’, maar ons bleef uitdagen verder te vertellen. Dan kwamen we op een punt dat we het zelf ook niet meer wisten, en gingen we samen verder denken. Dat had als resultaat dat de ceremonie echt van ons drieën was. Ja, Sophie gaf de aanzet en vertelde uiteindelijk het verhaal, maar het hele proces deden we samen. Dat vonden we achteraf heel waardevol.

Gezien de tijd en de aandacht die Sophie erin gestoken heeft, en de kostbare herinnering die zij niet alleen ons maar ook onze kinderen, vrienden en familie gegeven heeft, was het de prijs helemaal waard.

We zouden Sophie aanbevelen aan mensen met wat meer levenservaring, omdat die vaak wat meer behoefte aan diepgang hebben. Of aan mensen (dat kunnen ook jongere mensen zijn) die goed willen nadenken over de vraag waarom ze willen trouwen.”

Edward (57, marketeer) en Josien (49, verpleegkundige) uit Rotterdam/Vlaardingen trouwden op zaterdag 15 september 2018 in Central Park by Ron Blaauw in Voorburg met een Moment van Bezinning ceremonie gecombineerd met een wettelijke huwelijksvoltrekking.

Foto’s: Studio Damon

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
welkom@momentvanbetekenis.nl