Een speech die goed overkomt én raakt? Hier moet je zijn.

Je gaat speechen en je wilt goed voor de dag komen. Goed voorbereid zijn, zeker van je zaak, een goede indruk maken. Dat mensen snappen wat je zegt, maar het liefst ook lachen en misschien wel een traantje wegpinken. Kortom: je wilt een goed verhaal houden.

Zoek niet verder, hier moet je zijn.

Ik help je met het schrijven van je speech, zo veel of zo weinig als je nodig hebt: van een korte inspiratieboost tot en met uitgebreide begeleiding inclusief live oefenen:

Ik help je de woorden vinden die zeggen wat jij wilt zeggen,
op de manier die bij jou past.

Het resultaat is een speech die helemaal van jou is én goed in elkaar zit. Je voelt rust en vertrouwen omdat je zeker weet dat je alles zegt wat je kwijt wilt, je boodschap goed overkomt, je speech niet te lang is en leuk om naar te luisteren.

Sophie haar telefonische brainstormsessies al hielpen mij mijn gedachten te structureren. Haar tips waren heel goed bruikbaar en enthousiasmerend. Het contact verliep uiterst plezierig. Bovendien, Sophie vond alles goed en niks te gek… Dat was heel vertrouwenwekkend. Ik kon in de aanloop naar mijn speech ook met een gerust hart andere dingen gaan doen omdat ik zeker wist dat het goed zou komen. Onder begeleiding van Sophie heb ik een toespraak geschreven waar je een breinaald doorheen kunt steken.

Peter

57 jaar, vader van de bruid

Hoe kan ik je helpen?

Met de jaren heb ik een methode ontwikkeld van hulp bij toespraak die altijd werkt! Er zijn verschillende opties:

 • EHBSpeech-Start
 • EHBSpeech-Review
 • EHBSpeech-Totaalpakket
 • EHBSpeech-Live

Hieronder leg ik uit wat de opties inhouden en wat ze kosten. Voor alle opties geldt dat telefonisch overleggen ook over Skype kan als je dat liever hebt.

EHBSpeech-Start

De laagdrempelige inspiratieboost voor iedereen die wel zelf kan en wil schrijven, maar wat inspiratie en tips nodig heeft om op gang te komen.

In een telefoongesprek van 15 minuten geef ik je suggesties, ideeën, do’s en don’ts zodat je meteen en met goede moed aan de slag kunt met je speech.

 • Bel me op 071 833 0008. Als het even kan, help ik je meteen. Anders maken we een belafspraak.
 • Kosten: Vraag hier vrijblijvend de prijs aan
 • Mocht je later besluiten je speech ook door mij te laten reviewen, verrekenen we deze prijs zodat de inspiratieboost gratis is.


EHBSpeech-ReviewIk help je bij je toespraak of spreek namens jou

Ik geef feedback op een speech die je al geschreven hebt.

 • Tijdens een kort telefonisch gesprek leg je me uit wat de situatie is en geef ik je eventueel wat tips.
 • Je stuurt mij je concept per mail.
 • Ik lees je speech en geef je daarna telefonisch feedback en concrete verbeterpunten. Daarna weet je precies wat je moet doen om je speech beter te maken.
 • Kosten: Vraag hier vrijblijvend de prijs aan

EHBSpeech-Totaalpakket

Ik help je gedachten op gang, help ze daarna ordenen, geef een heel concreet schrijfplan en review daarna de speech die je zelf hebt geschreven.

 • Over de telefoon leg je me het één en ander uit over de gelegenheid waarbij je gaat speechen en wat je wensen zijn.
 • Ik stel een uitvoerige lijst brainstormvragen op om je gedachten op gang te helpen, helemaal aangepast op jouw situatie.
 • Jij gaat lekker geïnspireerd alle kanten op denken en deelt de uitkomst met mij.
 • Ik help je de berg ideeën die uit de brainstorm is gekomen te ordenen en geef je een heel concreet schrijfplan op basis waarvan jij je speech gaat schrijven.
 • Je schrijft de speech helemaal zelf, zodat het echt je eigen woorden zijn.
 • Daarna review ik hem, maar vaak is hij al helemaal goed!
 • Kosten: Vraag hier vrijblijvend de prijs aan


EHBSpeech-LiveSophie Looijestijn

Het EHBSpeech-Totaalpakket dat hierboven uitgelegd staat, aangevuld met een live ontmoeting waarin we je toespraak oefenen totdat het goed voelt.

 • Bij het oefenen letten we op zaken als houding, stemgebruik, intonatie en wat je met je handen moet doen.
 • Ook handig voor wanneer je bang bent dat je emotioneel wordt: we oefenen tot de emoties je niet meer verrassen. Dat wil niet zeggen dat je op het moment suprême niet emotioneel wordt, maar wel dat je in controle blijft. Zo heb je vertrouwen in je speech én in jezelf.
 • Kosten: Vraag hier vrijblijvend de prijs aan
 • Reistijd- en reiskostenvergoeding: Als ik meer dan 30 minuten nodig heb om naar de plek te komen waar we live gaan oefenen, reken ik vanaf het 2e halfuur €37 per uur reistijdvergoeding en 23 cent per kilometer reiskostenvergoeding. Als dit voor jou speelt, zal ik in de offerte de concrete berekening uitwerken zodat je van te voren weet waar je aan toe bent.

Hoe snel kan ik je helpen?

Als je me vandaag belt of mailt, kan ik je binnen een week of twee helpen.

Wil je op heel korte termijn hulp omdat je op een uitvaart gaat spreken? Dan help ik je binnen maximaal drie dragen. Ik leg dan al mijn werk en zonodig mijn privéleven neer om jou zo snel mogelijk te helpen. Voor deze acute hulp reken ik anderhalf keer bovengenoemde tarieven.

Bel me snel om te overleggen welke EHBSpeech het beste bij jou past, dan gaan we meteen aan de slag!

Nog meer opties

Er is nog meer mogelijk dan de bovengenoemde diensten:

 • Als je het te spannend of ongepast vindt om zelf te spreken, kan ik namens jou het woord voeren.
 • Als er meerdere mensen zijn die spreken, kan ik de toespraken coördineren. Zo vullen ze elkaar aan, overlappen ze niet en duren ze niet te lang. Handig voor tijdens een groot feest, een huwelijk of een uitvaart.
 • We kunnen ook voor de gelegenheid samen een hele ceremonie ontwerpen. Zie op maat gemaakte ceremonies.

De kosten

Bel me om te vertellen wat je zoekt en nodig hebt. Op basis van jouw verhaal vertel ik hoeveel tijd ik nodig denk te hebben voor de opdracht, en hoeveel dat kost.

Omgekeerd kun jij aangeven hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn, dan vertel ik je wat ik voor die prijs kan bieden. Zo komen we samen tot een voor ons beide acceptabele afspraak die – dat vind ik belangrijk – van te voren helder is.

Meer lezen?

Lees hieronder de reactie van klanten die ik hielp met hun toespraak! Meer weten over wie je helpt? Lees wie ik ben.

Groet! Sophie

“Je zei niet alleen wat niet lekker liep maar gaf me ook suggesties.”

Assia Kraan - Mamadans

Assia Kraan – Mamadans

Sophie hielp Assia Kraan (37, zwangerschapsdocente bij Mamadans) met het opstellen van haar 60 seconden pitch bij een ondernemersnetwerkbijeenkomst.

Ik ben erg blij met je complimenten, dat geeft me vertrouwen
en met het aanwijzen waar het nog niet lekker loopt, dat geeft me richting
en met je suggesties, want meestal laten adviseurs het daarbij. Maar dan blijf ik zwemmen en kom moeilijk met een beter alternatief (anders had ik dat natuurlijk al op papier kunnen krijgen)
en met de vrijheid die je laat om mijn eigen keuzes en variant te bepalen, dat geeft me het gevoel van vrijheid en zelfverantwoordelijkheid.

Chiara

wilde iets doen bij het trouwfeest van haar zusje. Ik hielp haar bedenken wat te doen en reviewde de tekst die ze schreef. Dit mailde ze mij achteraf:

 • Inhoud is af!!! Dit is zo leuk!!! Jij bent echt goed!
 • You rock!! Dit is echt jouw gift aan de wereld.
 • Speech en filmpje waren MEGASUCCES! Er kwamen heel veel mensen naar me toe. Ze waren geraakt en hadden ook veel gelachen. Heel erg bedankt dat je mij het lef hebt gegeven!
 • Wat jij doet is nieuw en innovatief, dus men moet eerst wennen aan het idee. Ik wist niet beter dan dat je op een bruiloft taart eet en that’s it. Ik hoorde na afloop van heel veel mensen dat ze mijn moment heel bijzonder vonden. Ja, 15 minuten heeft impact!

Winny en Arnoud

gaven een feest voor hun 25 jarig huwelijk. Ze wilden hun borrel een beetje diepgang geven door te openen met een toast. Ik hielp ze bedenken wat daarbij te zeggen. Dit schreven ze achteraf:

“We wilden wat speciaals doen ons vijfentwintigjarig huwelijksfeest, maar wisten eigenlijk niet precies hoe we dit het beste aan konden pakken. Na een praatsessie van 1 ½ uur met Sophie kwamen we tot een aankleding van het feest die goed bij ons paste en waar we zelf nooit zo goed op uitgekomen waren. Aan het begin van het feest hebben we aan de gasten verteld wat vijfentwintig jaar getrouwd zijn voor ons betekent en welke grote rol onze dochter daarbij speelt. Daarnaast heeft de echtgenoot zijn vrouw gevraagd of zij het ook de komende vijfentwintig jaar met hem wil doorbrengen. Deze aankleding aan het begin van het feest heeft het geheel de diepgang gegeven die wij graag wilden hebben. We zijn ervan overtuigd dat het zonder de samen met Sophie bedachte opzet slechts om een borrel zou gaan en niet om het moment van bezinning, dat we graag aan het geheel wilden geven. Voor een bijzonder familiefeest willen we Sophie dan ook van harte aanbevelen.

Wally

wilde jaar man man verrassen met een toespraakje bij het vieren van hun dertig jarig huwelijk. Ik hielp haar met het schrijven van de toespraak. Zo omschrijft ze mijn hulp:

“Ik las een stuk in de krant over Moment van Betekenis. Dat sprak mij zeer aan. Omdat wij 1 juli ons parelmoer huwelijksfeest wilden vieren en wij dit met onze dierbaren wilden doen, wilde ik iets bijzonders eraan toevoegen voor mijn man. Met hulp van Sophie heb ik een aantal dingen op papier gezet. Het is precies zo geworden zoals ik mij heb voorgesteld. Ik heb het goed kunnen verwoorden.Iedereen was er onder de indruk van, vooral mijn man. Het gaf zeker een toegevoegde waarde aan ons feestje. Ik kan het iedereen aanraden die een bijzondere touche wil toevoegen aan een feest. Voor ons was dit bijzonder, dank je wel Sophie voor je hulp.”

Vraag hieronder vrijblijvend een prijsopgave aan:

Met de jaren heb ik een methode ontwikkeld van hulp bij toespraak die altijd werkt! Er zijn verschillende opties:

 • EHBSpeech-Start
 • EHBSpeech-Review
 • EHBSpeech-Totaalpakket
 • EHBSpeech-Live

Hieronder leg ik uit wat de opties inhouden en wat ze kosten. Voor alle opties geldt dat telefonisch overleggen ook over Skype kan als je dat liever hebt.

EHBSpeech-Start

De laagdrempelige inspiratieboost voor iedereen die wel zelf kan en wil schrijven, maar wat inspiratie en tips nodig heeft om op gang te komen.

In een telefoongesprek van 15 minuten geef ik je suggesties, ideeën, do’s en don’ts zodat je meteen en met goede moed aan de slag kunt met je speech.

 • Bel me op 06 48 50 52 58. Als het even kan, help ik je meteen. Anders maken we een belafspraak.
 • Kosten: Vraag hier vrijblijvend de prijs aan
 • Mocht je later besluiten je speech ook door mij te laten reviewen, verrekenen we deze prijs zodat de inspiratieboost gratis is.

EHBSpeech-Review

Ik geef feedback op een speech die je al geschreven hebt.

 • Tijdens een kort telefonisch gesprek leg je me uit wat de situatie is en geef ik je eventueel wat tips.
 • Je stuurt mij je concept per mail.
 • Ik lees je speech en geef je daarna telefonisch feedback en concrete verbeterpunten. Daarna weet je precies wat je moet doen om je speech beter te maken.
 • Kosten: Vraag hier vrijblijvend de prijs aan

EHBSpeech-Totaalpakket

Ik help je gedachten op gang, help ze daarna ordenen, geef een heel concreet schrijfplan en review daarna de speech die je zelf hebt geschreven.

 • Over de telefoon leg je me het één en ander uit over de gelegenheid waarbij je gaat speechen en wat je wensen zijn.
 • Ik stel een uitvoerige lijst brainstormvragen op om je gedachten op gang te helpen, helemaal aangepast op jouw situatie.
 • Jij gaat lekker geïnspireerd alle kanten op denken en deelt de uitkomst met mij.
 • Ik help je de berg ideeën die uit de brainstorm is gekomen te ordenen en geef je een heel concreet schrijfplan op basis waarvan jij je speech gaat schrijven.
 • Je schrijft de speech helemaal zelf, zodat het echt je eigen woorden zijn.
 • Daarna review ik hem, maar vaak is hij al helemaal goed!
 • Kosten: Vraag hier vrijblijvend de prijs aan

EHBSpeech-Live

Het EHBSpeech-Totaalpakket dat hierboven uitgelegd staat, aangevuld met een live ontmoeting waarin we je toespraak oefenen totdat het goed voelt.

 • Bij het oefenen letten we op zaken als houding, stemgebruik, intonatie en wat je met je handen moet doen.
 • Ook handig voor wanneer je bang bent dat je emotioneel wordt: we oefenen tot de emoties je niet meer verrassen. Dat wil niet zeggen dat je op het moment suprême niet emotioneel wordt, maar wel dat je in controle blijft. Zo heb je vertrouwen in je speech én in jezelf.
 • Kosten: Vraag hier vrijblijvend de prijs aan

Hoe snel kan ik je helpen?

Als je me vandaag belt of mailt, kan ik je binnen een week of twee helpen.

Wil je op heel korte termijn hulp omdat je op een uitvaart gaat spreken? Dan help ik je binnen maximaal drie dragen. Ik leg dan al mijn werk en zonodig mijn privéleven neer om jou zo snel mogelijk te helpen. Voor deze acute hulp reken ik anderhalf keer bovengenoemde tarieven.

Bel me snel om te overleggen welke EHBSpeech het beste bij jou past, dan gaan we meteen aan de slag!

Groet! Sophie

Speechhulp in 1 minuut:

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
sophie@momentvanbetekenis.nl