Twijfel je over trouwen? 3 redenen om het wel te doen!

Twijfelaars over de streep

Heb jij dat ook wel eens, dat je ergens een heel sterke mening over hebt?Ik heb dat met trouwen. Ik ben heel erg pro-trouwen. Of eigenlijk, pro-je-liefde-vieren. Maar er zijn natuurlijk ook veel mensen die het niet zo goed weten. Die nog in dubio zijn.

Voor die twijfelaars heb ik hieronder op een rij gezet waarom ik nou zo vóór ben, dat mensen hun liefde vieren. Het komt neer op drie redenen. 

Vind jij ze overtuigend? Laat het me weten!

PS) Een volgende editie wijd ik aan het weerleggen van de meestgehoorde anti-trouw-argumenten. Helemaal onderaan dit artikel lees je welke tegenargumenten ik al bedacht heb. Mail me de jouwe als hij daar niet tussen staat!


Vroegboekkorting!
Boek nu en ontvang 33% korting!

Ga je in 2015 je liefde vieren? Boek vóór 1 december 2014 je op maat gemaakte ceremonie en ontvang 33% korting! Je betaalt dan €975 in plaats van bijna €1500.

Wat krijg je daarvoor?

 • drie intensieve voorbereidingsgesprekken en een generale repetitie
 • na elk gesprek een heldere uitwerking zodat jullie precies weten wat de status van de ceremonie is, waar nog over nagedacht moet worden en wat er nog gedaan moet worden
 • de mogelijkheid om alles precies te doen zoals het voor jullie goed voelt
 • mijn hele expertise, al mijn ideeën, mijn onverdeelde aandacht en al mijn enthousiasme
 • een superpersoonlijke ceremonie die goed in elkaar zit en die diepgang heeft
 • de zekerheid dat overal aan gedacht is, dat alles goed komt en dat het prachtig wordt
 • …kortom, de garantie voor een onvergetelijke dag!

Bel of mail gerust voor een gratis kennismakingsgesprek. Meer informatie vind je op mijn site: https://www.momentvanbetekenis.nl/huwelijk/ .3 redenen om je liefde te vieren

Ik gebruik ’trouwen’ als synoniem voor ‘de liefde vieren’. Het gaat mij om het vieren van je liefde ongeacht de juridische paperassen erachter. Trouwen is voor mij gewoon een korter woord. (Dit even ter verheldering vooraf.)

Je liefde vieren is leuk, want het is een feestje!

Het is een vrolijke bedoening. Het gaat die dag om jullie, om hoe leuk jullie zijn en elkaar vinden. Iedereen is blij en vrolijk want het is feest! En een feestje vieren is altijd leuk.

Iedereen is aardig. Hoe veel of weinig mensen je er ook bij betrekt, ze zijn allemaal aardig. Ze wensen jou en je geliefde alleen maar geluk. Iedereen straalt op zo’n dag en is lief. Dat is toch leuk!

Je liefde vieren is mooi, anders dan anders.

Esthetisch: alles is mooi. Even afgezien van smaakverschillen, op zo’n dag worden veel dingen bijzonder gemaakt. Je gasten zien er net iets mooier uit dan normaal, jullie kiezen een plek die jullie mooi vinden, jullie trekken mooie kleren aan.

Ook al doe je het klein en thuis: dat ene bloemetje en dat ene kaarsje maken het geheel ook mooi en net even anders dan anders.

Ontroerend: er worden mooie dingen gezegd. Je liefde vieren is erbij stilstaan. En als je ergens bij stilstaat, komen er mooie woorden. Woorden die zeggen wat je altijd al vindt maar niet zo vaak zegt. Woorden tussen jullie als geliefden, of woorden van jullie dierbaren aan jullie.

Wat er gezegd wordt is bijna altijd mooi, bijzonder en ontroerend. Het maakt de dag speciaal, anders dan anders, en prachtig.

Je liefde vieren is belangrijk, want het verandert echt iets.

Dat jullie elkaar gevonden hebben, is niet vanzelfsprekend. Hoeveel mensen willen graag een partner maar zijn helaas alleen? Jullie hebben geluk! Beleef je geluk bewuster door het uit te spreken. 

Wat je uitspreekt, wordt ook echter. Door een liefdesverklaring of trouwbelofte in bijzijn van allerlei mensen uit te spreken, lijkt die wel zwaarder te worden: echter, serieuzer. Het voelt daarna echt anders dan daarvoor.

Ook door iets te doen, wordt het echter. Door je liefde te vieren en er handelingen aan te verbinden (plechtig een belofte afleggen, ringen uitwisselen, misschien wel iets ondertekenen), wordt het ook echter. Het zijn niet alleen woorden meer; je liefde krijgt een tastbare vorm.

Denk je dat het wel meevalt met die verandering tussen voor en na? Vraag het maar aan wie dan ook die het gedaan heeft! Het is echt waar maar het gekke is: je weet het pas, als je het ervaart.

Dus:

Aarzel je om wel of niet te trouwen? Doe het wel!
Want:

 • Het is een heerlijk vrolijke gebeurtenis.
 • Het is mooi en ontroerend, een bijzondere ervaring.
 • Daarna voelt het echt anders dan daarvoor.

Je bent dus gek als je het jezelf ontzegt.

Zo, nou hoop ik dat je overtuigd bent!

de trouwfan


Volgende keer: de meestgehoorde redenen om juist niet te trouwen, weerlegd

Dit artikel is deel één van een tweeluik. Je hebt net mijn drie redenen gelezen om de liefde wel te vieren. Maar niet iedereen is natuurlijk net zo pro-trouwen als ik. Dit zijn de tegenargumenten die ik het vaakst hoor, en volgende keer ga ik ze weerleggen:
 • We zijn al zo lang bij elkaar, het is niet meer de moeite waard.
 • We hebben al kinderen.
 • We weten toch wel dat we bij elkaar willen blijven, trouwen heeft geen toegevoegde waarde.
 • Trouwen is zo duur.
 • Trouwen is zo’n gedoe (spanningen in de familie, al die verwachtingen, al die beslissingen)
 • Ik houd er niet van om het middelpunt van de aandacht te zijn.
 • Één op de drie huwelijken strandt.

Wil jij nog een tegenargument inbrengen? Mail hem me en je zult mijn spetterende repliek in het volgende artikel lezen!

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
welkom@momentvanbetekenis.nl