Wie ben ik?

Sophie Looijestijn

Sophie Looijestijn

Hoi! Ik ben Sophie, 33, vrouw van Maarten en moeder van Mattis. Ik houd van buiten zijn, lekker eten en drinken en van goede gesprekken.

Ik ben in Leiden opgeleid als godsdienstwetenschapper en docent en ben in 2012 voor mezelf begonnen als ceremoniemaker, speechschrijver en verteller.

Mijn klanten zijn mensen die behoefte hebben aan een moment van bezinning maar dat niet op traditioneel religieuze wijze willen invullen. Je zou kunnen zeggen dat ik een lekendominee ben.

Onderhand ben ik gespecialiseerd in het houden van toespraken op emotionele momenten, dus daar help ik mensen ook bij.

Hieronder kun je meer lezen over mijn pad en hoe dat van invloed is op mijn werk.

Sophie Looijestijn

Dit ben ik met mijn mannen. We proosten graag bij grote en kleine gelegenheden 🙂

Een open blik

Ik ben in 1983 in Ghana geboren en daarna in Franstalig Zwitserland opgegroeid. Na mijn eindexamen heb ik een jaar in Heidelberg gestudeerd en op mijn negentiende kwam ik naar Nederland. (Mijn ouders zijn wel Nederlands.)

Ik ben viertalig en met een open blik opgegroeid. Ik heb geleerd dat iedereen vanuit zijn eigen persoonlijke en culturele perspectief kijkt. Ik vind het leuk om na te denken over wat ons desalniettemin allemaal mens maakt. Ik geloof dat belangrijke momenten in het leven en wat dat voor gevoel oproept, voor iedereen hetzelfde is. Want al eeuwen worden mensen verliefd, zijn ze blij als er een kindje komt en doet afscheid nemen pijn. Dat vind ik mooi. Het geeft me een gevoel van verbondenheid.

Godgeleerdheid uit culturele interesse

Toen ik in 2002 in Nederland aankwam, ben ik godgeleerdheid gaan studeren in Leiden. Ik ben zelf niet kerkelijk opgevoed maar ik vond wel dat ik de godsdienst van ‘ons Europees continent en haar geschiedenis’ moest kennen. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de godsdienstsociologie.

Leraar en verteller

Na mijn master ben ik in 2009 de lerarenopleiding gaan doen. Ik heb daarna op verschillende middelbare scholen levensbeschouwing gegeven. Een groep te woord staan is een kunst apart, en pubers interesseren voor levensbeschouwing ook! Gelukkig vonden de kids en ik het over het algemeen heel leuk. Ik heb veel ervaring opgedaan met het ontwerpen van lessen die niet alleen inhoudelijk sterk maar ook boeiend zijn, geinig en afwisselend. Dat komt van pas bij het maken van ceremonies.

Doorvrager

Mijn vriendinnen noemen mij een doorvrager. Zowel privé als professioneel zoek ik dingen graag haarfijn uit. Omdat ik het echt graag wil snappen. En, in de rol van ceremonieleider of docent, omdat ik het niet kan uitleggen als ik het zelf niet begrijp.

Moment van Betekenis

In 2012 heb ik mijn eigen bedrijf Moment van Betekenis opgericht. Ik had een paar keer voor vrienden ceremonies gemaakt en het beviel me zo goed en ik kreeg er zoveel complimenten over, dat ik er mijn werk van wilde maken! Later kwam daar de hulp bij toespraken bij.

Een tijd lang heb ik het ondernemer zijn gecombineerd met een deeltijdbaan aan de Universiteit Leiden. Sinds april 2016 ben ik voltijd Moment van Betekenis Maker. Dat is mijn droom. Stilstaan bij ingrijpende levensmomenten vind ik namelijk echt prachtig. Het is wat ik het liefste doe. Ik wil mensen graag helpen met het vinden van de woorden die voor hen werken. Woorden die voor hen het belang en de schoonheid van die momenten uitdragen. En woorden die hen de gelegenheid geven te vieren wat er te vieren valt en af te sluiten wat ze willen afsluiten.

Wat betekent dit allemaal voor jou?

Dit betekent voor jouw moment van betekenis dat ik er met openheid en nieuwsgierigheid in zal stappen. Dat wat mij betreft alles goed is. Dat ik heel veel vragen zal stellen. Dat het eindresultaat grondig voorbereid zal zijn en heel goed in elkaar zal zitten. Dat het diepgang zal hebben maar ook humor. Ik wil samen met jou achterhalen wat je wilt, hoe je dat wilt, en alleen doen wat voor jou werkt. Want ik wil je helpen stilstaan bij wat voor jou belangrijk is, op de manier die bij jou past.

Contact

Sophie Looijestijn
Moment van Betekenis
 
sophie-profielfoto-rond
071 833 0008
sophie@momentvanbetekenis.nl